Google+

Японски климатици - нови и втора употреба» Полезно

Предимства на инверторните климатици

Предимства на инверторните климатици

Някои предимства на инверторните климатици в сравнение с обикновените климатици

Инверторните климатици са по-скъпи от обикновените, но са доста по енергийно ефективни, което ги превръща в изгодна инвестиция.

Как работят инверторните климатици?
Необходимостта от охлаждане или отопление на въздуха в помещението варира в зависимост от външната температура и количеството топлина в стаята. Когато капацитетът на охлаждане или отопление трябва да се увеличи, компресорът на инверторния климатик работи на по- висока скорост, увеличавайки мощността си. Обратно, по време на умерени външни температури, когато мощността на охлаждане и отопление трябва да бъде намалена, компресорът на инверторния климатик работи при по-ниска скорост, намалявайки количеството на използваната електроенергия.

Когато инверторният климатик се включи, компресорът работи при по-висока скорост, за да може бързо да охлади или затопли стаята. Когато стайната температура се доближи до желаната, компресорът се забавя, поддържайки по този начин постоянната температура и спестявайки количеството използвана електроенергия. Инверторният климатик усеща и коригира всички колебания в стайната температура, осигурявайки комфорт на обитателите при максимално ниско потребление на електроенергия.

Каква е разликата между инверторните климатици и обикновените климатици?
Обикновените климатици имат постоянна мощност и работят при фиксирана скорост, което означава, че компресорът трябва да спира от време на време, за да поддържа желаната стайна температура.

При инверторните климатични системи, скоростта на компресора варира, осигурявайки прецизно необходимото охлаждане или затопляне на помещението, без да се налага да спира

Нека да видим какви са предимствата на инверторните климатици в сравнение с обикновените:
- Спестяват около 30% - 50% от разходите за отопление и охлаждане, тъй като консумират по-малко енергия;
- Далеч по-бързо постигат желаната температура;
- Времето, за което започват работа е намалено с 30%, в сравнение с обикновените климатици;

- Много по-тихи са;
- При тях няма температурни колебания, което максимално повишава комфорта в помещението;
- При тях липсват пикове в напрежението на компресора;
- Всички инверторни климатици представляват термопомпи - една от най-енергийно ефективните форми на отопление.

Можем да обобщим, че освен изгодна финансова инвестиция, инверторните климатици осигуряват още доста удобства, които ще повишат значително качеството ви на живот и ще направят дома ви доста по-уютен както през горещите летни дни, така и през мразовитата зима.


Повече информация за предлаганите от нас климатици може да видите тук!


« Назад към всички публикации