Google+

Японски климатици - нови и втора употреба» Полезно

Полезно

 • Предимства на инверторните климатици

  Инверторните климатици са по-скъпи от обикновените, но са доста по енергийно ефективни, което ги превръща в изгодна инвестиция.

  Прочети публикацията
 • Японските климатици – характерни особености и предимства

  Японските климатици спестяват много от разходите за електроенергия, тъй като са доста икономични, особено ако работят на постоянен режим, без да се изключват и включват.

  Прочети публикацията
 • Функциите, които трябва да търсите в климатична система

  Климатичните системи се проектират така, че да охлаждат и изсушават въздуха в помещението, в което са поставени, преди да бъде изведен извън сградата. Климатичните системи все по-често се съчетават с отоплителни системи, тъй като ползват една и съща и електрическа мрежа и въздуховоди, за да изкарват охладения или затоплен въздух. Такъв тип климатична система е много добро решение за големи сгради.
  В този материал ще ви запознаем с петте най-важни неща, на които трябва да обърнете внимание, когато избирате своята климатична система.

  Прочети публикацията
 • Принцип на работа на климатичните системи

  Климатичните системи фундаментално промениха начина на живот на хората. С всеки изминал ден лятото наближава и човек трябва да помисли как ще охлажда дома си през горещите летни месеци. В наши дни изглежда немислимо хората да издържат без климатици, които да охлаждат или затоплят въздуха. Много малко са технологиите, които са променили ежедневния ни живот по начина, по който го направиха климатичните системи.  

  Прочети публикацията
 • Климатици с плазмени филтри

  Плазмените филтри са най-добрият начин за филтриране на въздуха в едно помещение. Първоначално тяхната технология е била разработена за болници, за да се намали риска от разпространение на болести и зарази. Плазмените филтри пречистват въздуха чрез филтриране на бактериите и вирусите, които се пренасят от външния въздух, използвайки двете си основни характеристики: 

  Прочети публикацията
 • Интересни факти, които не знаете за климатиците

  Освен ако не сте специалист по климатична и вентилационна техника или не сте в търсене на нов климатик за вашия дом, едва ли намирате темата за домашните климатици за особено интересна. Това изобщо не е така според автора Салваторе Базил, който демонстрира в своята книга „Как климатиците промениха света“, че всъщност опитите на човечество да се освободят от мъчението на непоносимите жеги е една изключително интересна тема. Все пак ако не ви се чете цяла книга по темата, в тази статия ще ви представим няколко много интересни факта за климатичните системи, които сме сигурни, че не знаете до този момент.

  Прочети публикацията