Google+

Японски климатици - нови и втора употреба» Полезно

Най-често срещани проблеми при климатичните системи

 Един от най-често срещаните проблеми при климатичните системи е неправилната експлоатация. Ако вашият климатик е включен, се уверете, че сте затворили всички врати и прозорци на жилището си. Ако разполагате с вътрешен климатик, трябва много добре да сте изолирали стаята или групата от стаи от останалата част от дома си.

Други много често срещани проблеми с климатиците могат да се породят от грешна инсталация, лошо техническо обслужване или неадекватна поддръжка. Неподходящата инсталация на централния климатик може да се прояви чрез спукване на тръбите или слаб въздушен поток. Често пъти количеството хладилен агент (фреон) не отговаря на изискванията на производителя. Ако при инсталацията на климатичната система не се добави достатъчно количество хладилен агент, работата и ефикасността на климатика ще бъде нарушена.

Производителите на климатици принципно правят ефективни и висококачествени продукти. Ако вашата климатична инсталация има проблеми, първо проверете нейните предпазители и прекъсвачи. Хубаво е устройството да се поохлади за няколко минути преди да възстановите неговата дейност. Ако централният климатик спре да работи в горещ ден, много е вероятно крайният изключвател за високо налягане да е изключил. Можете да го включите отново чрез бутона, който се намира в панела за достъп до компресора.

Изтичане на охлаждащо вещество

Ако вашият климатик е с недостиг на хладилен агент, вариантите за това са два: или не е бил достатъчно напълнен при инсталацията или има теч. Ако някъде в системата има течове, то добавянето на нов фреон няма да реши проблема ви. Добре обучен техник би трябвало да реши всякакви проблеми свързани с течове, да направи ремонт и след това да зареди системата с необходимото количество охлаждащо вещество. Запомнете, че полезното действие и ефикасността на вашия климатик са най-високи, когато количеството на хладилен агент отговаря точно на изискванията на производителя и не е нито повече, нито по-малко. Изтичанията на фреон са много опасни за околната среда.

Неадекватна поддръжка

Ако допуснете замърсяване на филтрите и серпентините, климатикът просто ще спре да работи правилно и компресорът и вентилаторите най-вероятно ще се развалят преждевременно.

Авария на електрическото управление

Компресорът и вентилаторите могат да се износят, особено ако климатикът се включва и изключва много често или системата е твърде голяма. Тъй като корозията на клемите и жиците също е често срещан проблем при климатичните инсталации, електрическите връзки и контакти също трябва да бъдат проверени трябва да бъдат проверени при посещение на техници.

Сензорни проблеми

Климатиците в стаите имат сензорен термостат, който се намира зад контролния панел, който измерва температурата на въздуха, който минава през изпарителната серпентина. Ако сензорът е с разместена позиция, климатикът може да цикли продължително или да се държи странно. Сензорът трябва да се намира близо до серпентината, но не трябва да я докосва. Настройте позицията му чрез огъване на жицата, която го държи на място.

Дренажни проблеми

Когато навън е влажно, проверете кондезаторния дренаж, за да проверите дали не е запушен и дали отцежда правилно. Стайните климатици може да не отцеждат правилно, ако не са монтирани, както трябва.  


« Назад към всички публикации