Google+

Японски климатици - нови и втора употреба» Полезно

Климатици с плазмени филтри

Климатици с плазмени филтриКакво представляват плазмените филтри?


Плазмените филтри са най-добрият начин за филтриране на въздуха в едно помещение. Първоначално тяхната технология е била разработена за болници, за да се намали риска от разпространение на болести и зарази. Плазмените филтри пречистват въздуха чрез филтриране на бактериите и вирусите, които се пренасят от външния въздух, използвайки двете си основни характеристики:

  • изключително малкия филтър

  • способността да извършват своята дейност с голяма скорост и ускорение


Плазмените филтри се намират във вътрешното тяло на вашата климатична система и не е необходимо да се сменят през определен период от време.


Могат ли плазмените филтри да филтрират бактерии и вируси?


Това е основната задача на плазмените филтри. Размерите на бактериите обикновено са от няколко микрометра, а вирусите могат да бъдат една стотна от този размер. Филтърните системи на обикновените климатици, които не разполагат с плазмени филтри, не са ефективни срещу частици с толкова малки размери и позволяват на бактериите и вирусите да се размножават по повърхността на филтъра, което ще налага неговата честа смяна.


Плазмени филтри с отрицателни йони


Плазмените филтри използват електрически полета, които освобождават отрицателни йони в атмосферата, чиято цел е да се справят с бактериите и вирусите във въздуха. С други думи плазменият филтър периодично ще унищожава заловените в него микроорганизми. Плазмените филтри могат да филтрират до 95 % от тези организми, а този процент е още по-висок, когато говорим за прах, дим и поленови частици, които също се улавят във филтърната система. По този начин въздухът, който се изпомпва обратно в стаята ще бъде бъде чист и свеж и няма да има бактерии, вируси, прах, цигарен дим или спори на растения.


Как се почистват плазмените филтри


Плазмените филтри на климатиците, които компания Драмакс предлага, са фабрично настроени и ще ви служат вярно дълги години наред, а тяхната ефикасност изобщо не е под въпрос. Няма нужда да чистите своите плазмени филтри, тъй като едно от най-хубавите неща при тях е, че се почистват сами.


Кой има най-голяма полза от плазмените филтри?


Пречистващите системи с плазмени филтри са най-подходящи за:

  • хора, които страдат от алергия към прах;

  • хора, които страдат от сенна хрема;

  • бебета и малки деца;

  • възрастни хора;

  • пушачи;

  • Всички ние, които се наслаждаваме на чист и свеж въздух.

За още по-оптимална защита от вируси, алергии, болести и неприятни миризми, можете да заложите на климатична система, която е снабдена с допълнителен йонизатор, който освобождава отрицателни йони в помещението и по този начин предотвратява развитието на вирусни инфекции, спомага при лечение на астма, хроничен бронхит, заболявания на дихателните пътища и др. Йонизаторите и плазмените филтри премахват негативното влияние на мониторите на компютри и телевизори. 


«