Google+

Японски климатици - нови и втора употреба» Полезно

Как да изберем климатик за нашия дом

Как да изберем климатик за нашия дом

Изборът на климатик за вашия дом е важно решение, свързано със сериозна инвестиция, която ще изиграе ключова роля във формирането на сметките ви за отопление и охлаждане през следващите няколко години.

Когато настъпят зимните студове или летните жеги, ще ви се иска вашето семейство да се радва на комфорта на дома, без да се притеснявате за високите сметки или да ви се налагат чести ремонти.

В тази статия ще ви дадем някои основни съвети, при закупуването на климатик, които доста ще ви улеснят във вземането на това важно решение.

Какво е общото между добрите климатици

Добрите климатици са ефективни, използват малко електроенергия и ви гарантират безпроблемна работа година след година, стига да са добре поддържани. Добрите климатични системи имат дълъг експлоатационен период и сравнително лесна поддръжка.

Как да изберем правилния размер

Очевидно прекалено малкият климатик няма да може да охлади или затопли дома ви. Това което много хора не разбират е, че прекалено големият климатик също не е препоръчителен, защото ще включва и изключва по-често отколкото се налага, което ще натовари излишно компресора.

Най-добре е специалист да огледа дома ви и да определи оптималния размер на климатика. При определяне на правилния размер се вземат предвид много фактори като големината на прозорците, изложението, подовото пространство, изолацията, местния климат и т.н.

Кои климатици са енергийно ефективни

Всеки климатик се характеризира с определено потребление на електроенергия при отопление и охлаждане. Колкото по-ниско е потреблението, толкова по-скъп е и климатикът. Инвестицията в по-скъп, но по-ефикасен климатик ще ви се отплати с времето, така че ако имате финансовата възможност, изберете по-ефективен климатик.

Важни компоненти на климатика

Компресорът е един от най-важните елементи на климатика. При по-крайни климатични условия той се напряга много повече от обикновено. Затова е важно компресорът да е надежден, ефективен и безшумен.

Стоманените жалузи, които предпазват намотките, са важни тъй като могат да предотвратят много повреди.

Вентилаторът може да се окаже източник на нежелан шум - имайте това предвид, когато избирате климатик.

Как да изберете доставчик

Най-добре е да изберете доставчик, който може да ви осигури гаранционна и следгаранционна поддръжка, и който се намира относително близо до вашето жилище.


« Назад към всички публикации