Google+

Японски климатици - нови и втора употреба» Полезно

Полезно

 • Как да изберем климатик за нашия дом

  Добрите климатици са ефективни, използват малко електроенергия и ви гарантират безпроблемна работа година след година, стига да са добре поддържани.

  Отвори
 • Как да определим разхода на електричество при ползване на климатик

  Когато температурите през лятото се покачват, разходите за ползване на климатик навярно ще ви се сторят незначителни в сравнение със спасението от жегите. Но ако знаете приблизително на каква стойност възлизат те, а също и как можете да ги намалите, това със сигурност ще ви бъде от полза от финансова гледна точка. За да бъдем максимално полезни ще обясним значението на всички мерни единици, с които можете да се сблъскате.

  Отвори
 • Как да подобрите качеството на въздуха в дома си

  Чистотата и качеството на въздуха в дома ви са изключителнo важни показатели за състоянието на средата, в която живеем. Въздухът трябва да има оптимални нива на влажност – да не е нито прекалено сух, нито твърде влажен. Множество тестове и изследвания доказват, че качеството на въздуха в дома, оказва влияние както върху физическото здраве на човек, така и върху психологическото състояние.

  Въздухът в затворените пространства често е застоял и тежък. Уредите, които се използват за пречистване на въздуха са много и разнообразни. Трябва да се отбележи, че единствено с поставянето на един въздушен филтър, въздухът няма как да стане безупречно свеж и чист. Съществуват още мухъл, прах и други алергени, с които трябва да се преборите. Вредни вещества могат да бъдат натрупани и в климатичната инсталация, ако тя не се поддържа съобразно техническите изисквания.

  Отвори
 • Как да намалите разходите за електричество през пролетта и лятото

  Времето чувствително започна да се подобрява и вече няма нужда от допълнително отопление. Без нуждата от отопление е съвсем логично да намалеят и сметките за електроенергия. Много потребители се оплакват, че въпреки чувствителното повишаване на температурите и топлото време сметките им за ток през пролетните и летни месеци са доста над нивата, които би трябвало да получават. По тази причина с този материал ще ви дадем някои безкрайно ценни съвети как да намалите потреблението на електроенергия през пролетта и лятото.

  Отвори
 • Как работят климатиците

  Климатичните системи използват същите принципи на работа и основни компоненти като домашните хладилници. Хладилникът използва електроенергия, за да изведе топлината от своята вътрешност към сравнително топлата обстановка в стаята. По същия начин и климатикът използва енергия, за да охлажда или затопля въздуха в помещението, в което е поставен. 

  Отвори
 • Разликата между инверторните и обикновените климатици

  Инверторните климатични системи са сравнително нови на пазара, но определено в тяхната технология се крият голяма част от отговорите на въпроса за бъдещето на климатиците. Високите сметки за ток налагат големи компромиси в разходите на електроенергия и много хора смятат, че климатиците не си заслужават инвестицията. Това е изключително погрешно схващане, тъй терминът „Климатична система“ не е необходимо на всяка цена да се асоциира с огромна сметка за ток.  

  Отвори
 • Най-често допусканите грешки в климатичните системи

  През горещите летни месеци климатиците могат да бъдат единственото ни спасение от жегите. В повечето домове през лятото точно климатиците са уредите, които използват най-много елекетроенергия – близо 70% от сметките ви за ток през лятото са в следствие на дейността на вашата климатична система. Въпреки това има начини, които ще ви помогнат да намалите тези суми. Интересното тук е, че не говорим за неща, които трябва да се правят, а по-скоро за такива, които не трябва да правите. В този материал сме събрали най-големите грешки, които собственици на климатици допускат спрямо своите климатични системи. Ако започнете да избягвате следващите неща, веднага ще усетите как сметките ви започват чувствително да намаляват.  

  Отвори