Google+

Японски климатици - нови и втора употреба» Полезно

Полезно

 • Как да изберем климатик за нашия дом

  Добрите климатици са ефективни, използват малко електроенергия и ви гарантират безпроблемна работа година след година, стига да са добре поддържани.

  Прочети публикацията
 • Как да определим разхода на електричество при ползване на климатик

  Когато температурите през лятото се покачват, разходите за ползване на климатик навярно ще ви се сторят незначителни в сравнение със спасението от жегите. Но ако знаете приблизително на каква стойност възлизат те, а също и как можете да ги намалите, това със сигурност ще ви бъде от полза от финансова гледна точка. За да бъдем максимално полезни ще обясним значението на всички мерни единици, с които можете да се сблъскате.

  Прочети публикацията
 • Как да подобрите качеството на въздуха в дома си

  Чистотата и качеството на въздуха в дома ви са изключителнo важни показатели за състоянието на средата, в която живеем. Въздухът трябва да има оптимални нива на влажност – да не е нито прекалено сух, нито твърде влажен. Множество тестове и изследвания доказват, че качеството на въздуха в дома, оказва влияние както върху физическото здраве на човек, така и върху психологическото състояние.

  Въздухът в затворените пространства често е застоял и тежък. Уредите, които се използват за пречистване на въздуха са много и разнообразни. Трябва да се отбележи, че единствено с поставянето на един въздушен филтър, въздухът няма как да стане безупречно свеж и чист. Съществуват още мухъл, прах и други алергени, с които трябва да се преборите. Вредни вещества могат да бъдат натрупани и в климатичната инсталация, ако тя не се поддържа съобразно техническите изисквания.

  Прочети публикацията
 • Как да намалите разходите за електричество през пролетта и лятото

  Времето чувствително започна да се подобрява и вече няма нужда от допълнително отопление. Без нуждата от отопление е съвсем логично да намалеят и сметките за електроенергия. Много потребители се оплакват, че въпреки чувствителното повишаване на температурите и топлото време сметките им за ток през пролетните и летни месеци са доста над нивата, които би трябвало да получават. По тази причина с този материал ще ви дадем някои безкрайно ценни съвети как да намалите потреблението на електроенергия през пролетта и лятото.

  Прочети публикацията
 • Как работят климатиците

  Климатичните системи използват същите принципи на работа и основни компоненти като домашните хладилници. Хладилникът използва електроенергия, за да изведе топлината от своята вътрешност към сравнително топлата обстановка в стаята. По същия начин и климатикът използва енергия, за да охлажда или затопля въздуха в помещението, в което е поставен. 

  Прочети публикацията
 • Разликата между инверторните и обикновените климатици

  Инверторните климатични системи са сравнително нови на пазара, но определено в тяхната технология се крият голяма част от отговорите на въпроса за бъдещето на климатиците. Високите сметки за ток налагат големи компромиси в разходите на електроенергия и много хора смятат, че климатиците не си заслужават инвестицията. Това е изключително погрешно схващане, тъй терминът „Климатична система“ не е необходимо на всяка цена да се асоциира с огромна сметка за ток.  

  Прочети публикацията